Bicicletă electrică sau bicicletă clasică? Pe care să o alegi?

bicicleta clasica sau electrica

Unul dintre site-urile de unde putem achiziționa o multitudine de tipuri de biciclete este ProVelo.ro, o companie specializată pe acest domeniu și cerințele utilizatorilor pentru „vehiculul cu două roți”. De la biciclete de aluminiu sau carbon provenite de la cei mai mari producători din Germania, America și Ungaria și până la modele specifice pentru munte, oraș, de tip electric sau pentru copii, aici vom întâlni o gamă largă de biciclete și piese pentru biciclete. 

Magazinul de biciclete ProVelo se adresează tuturor bicicliștilor, fie începători sau avansați, punând la dispoziție toate categoriile de biciclete alături de un service specializat.

Bicicleta electrică și avantajele sale

 
Acest tip de biciclete sunt construite pentru competiții cu suspensii solide, agile și distractive chiar și pe trasee aproape de casă. Beneficiezi de un MTB fin și echilibrat, care oferă performanțe maxime pentru un stil sportiv.
 
O nouă eră cu E-MTB – eMTB asigură bicicliștii eMountain că sunt bine pregătiți pentru orice surpriză le-ar putea oferi traseul. Senzorii și funcțiile de control al motorului oferă bicicliștilor eMountain o gamă mult mai largă de suport dinamic și natural. Călăreții continuă să beneficieze de tehnologia dovedită a modului eMTB: suportul gradual al motorului se adaptează perfect situației, luând în calcul presiunea asupra pedalei. Reglarea îmbunătățită a modului eMTB asigură un control optim al tracțiunii la toate treptele de viteză și permite manipularea organică, sau în alte cuvinte spus, permite „putere la cerere”. Și avem prezente aici și cele 3 mari avantaje:
 
Cuplu maxim – Accelerare puternică în ciuda dimensiunilor compacte
Suport maxim – Pentru asistență puternică, pentru un stil de călărie extrem de sportiv și pentru sprinturi rapide
Motor – Până la 25 km/h, chiar și cărări abrupte pe munte.

Ce a reprezentat bicicleta clasică?

 
O bicicletă poate fi definită în general ca fiind un vehicul rutier cu două roți așezate în linie, una în spatele celeilalte, puse în mișcare prin intermediul a două pedale acționate cu picioarele. Se estimează că mersul pe bicicletă este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, iar viteza este de trei – patru ori mai mare. 

bicicleta

Fiind inventate în Europa în secolul 19, bicicletele sunt acum în număr de peste un miliard, asigurând în multe regiuni mijlocul principal de transport. Ele sunt de asemenea foarte populare ca mod de recreație și au fost adaptate pentru folosință în multe alte domenii ale activității umane cum ar fi cel al jucăriilor, în fitness, aplicații militare, servicii de curierat moderne și sportul numit ciclism.
 

Bicicleta electrică sau bicicleta clasică? Care alegere este mai practică?

 
Atunci când ne gândim la modul în care dezvoltarea tehnologică a schimbat lumea de-a lungul timpului și activitățile noastre de zi cu zi, ne vin în minte câteva exemple grăitoare: automobilele, calculatoarele și telefoanele inteligente. Însă mai există și o altă tehnologie care se dezvoltă mai încet, dar sigur are un mare potențial de a schimba viitorul, iar aceasta este bicicleta electrică. 
 
În Asia, tehnologia este atât de dezvoltată, încât acolo există cea mai mare piață de biciclete electrice cu aproape 200 de milioane de astfel de biciclete în folosire. Cu toate acestea, folosirea bicicletelor electrice pentru activitățile zilnice a stârnit și o întrebare: cu ce anume se diferențiază bicicleta electrică față de o bicicletă clasică? Ești curios? 
 
Iată care este avantajul de necombătut al unei biciclete electrice:
 
Poți ajunge mai departe, într-un timp mai scurt și cu mai puțin efort.
 
Indiferent că alegi transportul cu bicicleta pentru a ajunge la locul de muncă sau pentru alte activități zilnice, ți s-a întâmplat cel mai probabil să obosești cu mult înainte de a ajunge la destinație sau să intri în birou abia respirând. Avantajul cu care vine bicicleta electrică este că te ajută să parcurgi aceste distanțe cu mai multă ușurință și fără să depui la fel de mult efort. Mai mult, bicicleta electrică îți face posibilă parcurgerea distanțelor mai lungi într-un timp mai util.
 
Confortul unui motor electric te va încuraja să mergi cu bicicleta mai des și să parcurgi distanțe îndrăznețe, fără să îți faci griji că la întoarcere drumul va fi obositor și anevoios.
 
Concluzie: bicicleta electrică face ca orice activitate să fie mai rapidă și mai simplă.

 
Dacă vrei să fii mereu într-o formă bună, să eviți traficul infernal din oraș și să te bucuri de vremea bună, bicicleta electrică este o variantă viabilă pe care să o luați în calcul atunci când alegeți mijlocul de transport folosit.
 

Lasă un răspuns

Please select your product

Categorii