Service biciclete? Prelungeste viata bicicletei!

Service biciclete Bucuresti sector 1

service biciclete? Sa pedalam catre el!

Tocmai ti-ai cumparat o bicicleta sau ai una putin mai veche si ai nevoie de service biciclete atunci ai ajuns unde trebuie! Daca nu stiai, afla ca o intretinere corespunzatoare ii prelungeste durata de viata bicicletei tale. Cei mai importanti pasi care stau la baza unei bune intretineri a bicicletei consta in: o curatare corespunzatoare, ungerea lantului, umflarea periodica a rotilor, securizarea suruburilor de fixare si alte procedee care iti revin tie, ca utilizator direct. Toti acesti pasi au rolul de a face bicicleta mai fiabila, rezistenta si sigura.

Pe post de mijloc de transport, de distractie sau de petrecere a timpului liber, bicicleta, ca si masina, are nevoie de intretinere periodica. Poti sa iti cumperi tot ceea ce iti trebuie pentru intretinere, inca de la achizitionarea bicicletei. Nu te va costa o avere si, in plus, sunt produse pe care le vei utiliza mereu, chiar la scurt timp dupa folosirea bicicletei.

Te poate costa mai mult, daca vei apela de fiecare data la un specialist sau un service biciclete specializat pentru intretinerea ei periodica.

Revizia la service biciclete? Prelungeste viata bicicletei!

Service biciclete Bucuresti

 

Asadar, de ce sa lasi pe altul sa rezolve problemele uzuale ale bicicletei tale? Nu e nimic complicat. Sunt lucruri simple, pe care le poti face chiar tu, acasa.

Iata cateva sfaturi pentru intretinerea bicicletei , dar si ce scule si produse iti sunt necesare, in acest sens:

Lubrifiant pentru ungerea lantului

Ungerea lantului unei biciclete se face in functie de cat si cum mergi cu ea. Daca lantul functioneaza greoi sau este plin de noroi, se impune curatarea lui si implicit ungerea cu lubrifianti speciali.  Este necesar sa ai in trusa ta si un lubrifiant pentru ungerea lantului sau a schimbatorului de viteze. Cumpara din magazine specializate si doar lubrifianti speciali, nu alte uleiuri sau vaselina.

Aici gasesti >> lubrifiant pentru ungerea lantului.

Pompa pentru camere

Indiferent ca sta sau este utilizata des, bicicleta ta are nevoie de roti bine umflate atunci cand pornesti la drum cu ea.  Altfel, risti sa deteriorezi camerele si jantele. O pompa de mici dimensiuni este cea mai potrivita. Exista in  magazinele de specialitate modelele telescopice sau cu dubla directie. Tu stabilesti care este presiunea pe care o vei introduce in camere, in functie traseu.

Aici gasesti  >> pompa pentru camere.

O carpa uscata si o periuta moale

Spalarea si curatarea bicicletei se face cu solutii speciale de curatat. De asemenea, ai nevoie si de o carpa si o periuta, una de dinti cu par moale, care sa patrunda peste tot, pentru o curatare optima. Pentru spalarea ei, se foloseste apa curata, de preferat, calda.

Specialistii nu recomanda spalarea bicicletei la spalatorii cu jet puternic, deoarece, in timp, se pot deteriora rulmentii.

Alte scule pentru diferite reglaje, precum:

  • Un set de chei imbus nu trebuie sa iti lipseasca in casa si nici cand pleci pe traseu. Nu se stie cand poti avea nevoie de diferite reglaje. Poti achizitiona o trusa completa cu chei, care are incluse si surubelnite in stea sau normala, chei de spite ori leviere. Sunt utile atunci cand trebuie sa reglezi franele, schimbatoarele, ghidonul sau saua. Daca bicicleta este folosita intens, nu uita sa verifici dupa fiecare traseu franele si schimbatoarele, chiar daca dau sau nu semne ca ar avea probleme. Siguranta ta trebuie sa fie pe primul loc.

Nu uita ca inainte de fiecare calatorie sa faci o simpla verificare a bicicletei. Atunci cand observi ceva suspect nu pleca cu ea in cursa decat dupa ce a verificat-o un specialist.

Asadar, nu lasa pe maine ce poti face azi. Ai grija de bicicleta ta, ca sa te poti bucura de ea mult timp.

ProVelo, magazin si service biciclete, >> vezi adresa ProVelo.

Lasă un răspuns

Please select your product

Categorii